10 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani

14 November of 2014

Toate vrem să fim sau măcar să arătăm cât mai mult timp tinere, să avem un aspect cât mai proaspăt, cât mai aproape de fericita vârstă de 20 de ani…

Machiajul nu este întotdeauna un garant pentru a arăta bine, pentru a avea un aspect mai tânăr. Prea mult machiaj sau prea colorat, prea intens te va „ajuta“ să obții un efect contrar, de îmbătrânire. Care ar fi principalele greșeli care te fac să pari mai în vârstă decât ești în realitate? Iată-le:

1 Fond de ten prea închis la culoare. Odată cu vârsta, tenul își pierde din prospețime, din culoarea vie, așa că e indi­cat să optezi pentru un fond de ten mai des­chis cu o nuanță decât nuanța pielii tale. De asemenea, când îl aplici, întinde-l foarte bine, ca să nu rămână strâns printre micile imper­fecțiuni sau chiar riduri recent apărute.

2 Pudră. Pe lângă faptul că poate rămâne pe alocuri neîntinsă bine, „depozitată“ printre începuturile de riduri, conferă un aer încărcat tenului, artificial.

3 Anticearcăn prea mult. Un serviciu solicitant, casă, soț, familie… îți rămân prea puține ore pentru odihnă, iar asta se reflectă în cearcănele tot mai pronunțate. Ca să le ascunzi, nu folosi anticearcăn în exces, căci vei obține efectul contrar. Ca și în cazul fondului de ten și al pudrei, ai grijă să-l aplici cum trebuie, să nu rămână adunat printre ridurile de sub ochi sau de la colțul ochilor.

4 Sprâncene prea subțiri sau prea negre: în ambele situații, efectul obținut este cel de înăsprire a privirii, a trăsăturilor, de atragere a atenției asupra pielii din jurul ochilor, care nu mai este atât de fermă.

5 Creion dermatograf negru sau culori prea intense în jurul ochilor: vor atrage privirea, dar într-un mod negativ; nu te vor arăta mai trăsnită, mai în pas cu moda, ci ca pe o femeie care nu acceptă frumusețea fiecărei vârste. Nu ți s-a întâmplat să vezi pe stradă o femeie „prea vopsită“, semănând a paiață? Nuanțele de maro, brun și cele roșietice te fac să arăți palidă și obosită. Ca să eviți această greșeală, alege culori deschise pentru zi, iar seara mergi pe ceva îndrăzneț, adecvat vârstei tale.

6 Fard lucios pe colțurile exterioare ale ochilor. Acest fard poate fi alegerea potrivită pentru o seară în club, însă ai grijă cum îl aplici. Prea mult fard cu sclipici aplicat spre colțul ochilor evidențiază orice rid. Ca sa eviți acest efect negativ, utilizează fardul lucios în colțul intern al ochilor, pe pleoapă și pe arcadă!

7 Mascara pe genele inferioare – nu arată deloc bine, accentuează orice rid al ochilor și orice cearcăn. În plus, micșorează ochii. Folosește, în schimb, o mascara foarte neagră pe genele superioare, care îți va scoate în evidență ochii.

8 Blush-ul – dacă vrei să-ți arăți pomeții mai căzuți decât sunt și pielea mai puțin elastică, atunci folosește un blush în culori tari: maro sau roșu. Pentru efectul dorit, 
alege un blush în tonuri de roz.

9 Rujul – Odată cu trecerea anilor,  col­țu­rile buzelor se lasă în jos, iar pielea își pierde din fermitate. În consecință, rujul poate „curge“ ușor, iar o culoare închisă nu face decât să-ți adauge ani. Alege culori deschise, cât mai naturale, renunță la conturul de buze sau, cel mai bine, optează doar pentru un luciu de buze (culori recomandate: piersică, roz, roșu, burgundy).

10 Fardarea excesivă, concomitentă a ochilor și a buzelor. Va da o notă de încărcat, de vulgaritate, de femeie care vrea cu orice chip să iasă în evidență și care se agață de tinerețe cu ghearele. Efectul obținut va fi cel de îmbătrânire urâtă.

Citeste și:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cum ne fardăm la sfârșit de an? Câteva sfaturi și modele de machiaj

Next:

Nuanțe inspirate de natură! Machiajul ochilor

You may also like

Post a new comment