10 greșeli pe care e în regulă să le facem…

07 January of 2020

10 greșeli pe care e în regulă să le facem… – Ingrid Bergman spunea senină: „Nu regret nimic. Nu mi-aș fi putut trăi viața așa cum am făcut-o dacă m-aș fi întrebat mereu ce vor spune oamenii“. Este bine ca uneori să facem greșeli. În felul acesta ne testăm limitele și învățăm din experiență ce este bine și ce este greșit. dacă nu are urmări dramatice o greșeala este cea mai bună cale prin care te poți corecta, poți deveni mai bun, mai abil, mai calculat!

1 Ai făcut-o lată
Întâi ai băut un pahar de vin la cină, apoi ai luat unul de șampanie când a venit tortul și, uite-așa, te-ai trezit că te dai în spectacol la o petrecere relaxată în aer liber, dar care era totuși o ieșire cu colegii de serviciu. A doua zi îți vine să intri în pământ de rușine. Dar nu intra în panică. Oamenii au înțelegere pentru asta (căci fiecăruia i s-a întâmplat măcar o dată în viață) – atâta timp cât nu dansezi pe mese în mod regulat…

2  Ai dat un rateu
Ai avut un proiect foarte important la serviciu, miza era mare și tu te-ai pregătit temeinic. Și totuși, n-ai reu­șit să faci față cum ar fi trebuit și ai dat chix… Nu e un capăt de lume. Analizează situația și vezi care-a fost motivul. Poate ai avut o in­­dis­poziție fizică, poate te frământă probleme personale.

3 Ai jucat teatru
Când i-ai cunoscut părinții te-ai îmbrăcat frumos, n-ai vorbit mult, n-ai spus ce gândești, n-ai fumat și ai zâmbit prietenos. Asta deși tu ești exact pe dos. Și te-ai simțit ca o mincinoasă. Nu-i nimic, e scuzabil, unele minciuni sunt necesare pentru pace și armonie.

4 Ai fost lașă
Mai știi când ai primit o ofertă de job în alt oraș și ai refuzat? Când un străin te-a invitat la o cafea și nu te-ai dus? Sau când ai vrut să mergi la „Masterchef“ și ai renunțat? Nu, n-ai fost lașă în toate situațiile acestea, pur și simplu ai simțit că nu ești pregătită. Iar ocazii ca acestea se vor mai ivi!

5 Ai picat testul
Poate că ai picat sala sau traseul la școala de șoferi și te-ai descurajat să mai continui sau poate că ți-ai deschis o mică afacere de care s-a ales praful și ți-ai zis că biznisul nu-i de tine. Nu te lăsa descurajată. Orice-ar fi fost, e clar că ori n-ai știut exact cu ce se mănâncă povestea, ori n-ai calculat riscurile din toate unghiurile. Acum însă, cu ex­periența aceasta în urmă, vei reuși în mod sigur.

6 Ai iubit aiurea
Tuturor ni s-a întâmplat să ne îndrăgostim de cine nu trebuie, să avem o relație fără viitor. Iar apoi să credem că am pierdut timpul. Nu-i adevărat, ai căpătat expe­riență, acum știi ce NU vrei.

7 Ai clacat
Ți-ai asumat prea mult – și la job, și acasă, și pentru prieteni – și ai clacat! Ei bine, era de așteptat și probabil că acest lucru n-a mirat pe nimeni. Căci oamenii nu sunt roboți. De-acum vei fi  mai grijulie cu tine.

8 Ai dezamăgit
Ai uitat de o aniversare sau ai făcut o promisiune pe care n-ai putut s-o ții din motive ce nu depindeau de tine și ai supărat pe cineva. Asta e, se mai întâmplă în viață. Iar din experiențele acestea înveți de obicei să-ți ceri scuze, să fii iertat.

9 Ai cheltuit tot
Deși nu stai grozav cu finanțele, te-ai dus la shopping și pur și simplu nu te-ai putut opri până n-ai cheltuit tot salariul pe haine și pantofi! Nu e cel mai isteț lucru din lume pe care l-ai făcut vreodată și nici n-ar fi bine să-l repeți, dar spune sincer, nu te-ai simțit pentru o zi ca o soție de miliardar?

10 Ai tot renunțat
Ai ținut dietă și ai renunțat. Și nu o singură dată. Dar e în regulă, dietele sunt greu de ținut – până dai de cea potrivită. Continuă să mănânci sănătos și vei găsi singură dieta potrivită ție.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Depresia lunii ianuarie, depresia dupa Sarbatori

Next:

19 de lucruri care te fac fericita

You may also like

Post a new comment